Entrevista en un canal de televisió a l’Abel Segura sobre els 36 anys de president de l’Escola d’Escacs de Barcelona (2ªpregunta).

Abel Segura

agost 17, 2023

Quins principis pedagògics ha d’aplicar un bon monitor d’escacs?

– El nen/a ha de tenir contacte físic amb la matèria d’estudi. Per tant, pràctica immediata després de l’explicació teòrica.
– L’alumne ha de ser actiu a les classes. Preguntar-lis cada dos per tres.
– Conéixer a fons amb el pas del curs cada alumne en particular: caràcter i circumstàncies. Recordo que un cop un professor em va comentar: “Jo faig la classe per a tots i no puc estar pendent de com és un i com és un altre”. Cert, però la manera de tractar un o altre ha de ser diferent, ja sigui amb preguntes, amb motivació, manera de parlar-los, etc.
– El monitor no s’ha d’enganxar a la pissarra sense moure’s durant la classe. S’ha de passejar i en parlar canviar el to de veu de tant en tant.
– El grau de dificultat de les explicacions ha d’anar de menys a més i garantim així que no s’avorreixen els més destacats.
– En començar una classe refrescar amb preguntes el que s’ha explicat a l’anterior.
– Potenciar la tàctica, la combinació, la imaginació, la memòria, etc. adequant el nivell a cada classe i edat.
– Deures per treballar a casa divertits i que els pugui compartir amb família i amics.
– Estimular i motivar els alumnes constantment per evitar que algú s’avorreixi. Per mi el pitjor que hi ha és quan un pare, mare o tutor comenta: “És que s’avorreix a classe”. Buff!!!!! no ho suporto, perquè això evidentment és culpa del monitor.
– Control de la classe mitjançant disciplina i que cadascú l’execute com sap o pugui, però és imprescindible.
– Tindre objectius en començar el curs que anirà en funció dels coneixements dels alumnes. És molt difícil que dues classes diferents amb alumnes diferents, però del mateix curs i edat tinguin objectius iguals.
– I generalitzant diré que el monitor d’extraescolars és una feina molt, molt, molt difícil perquè estem a les mans dels alumnes ja que en no ser matèria obligatòria i si per qualsevol raó s’esborren de l’activitat sigui pel motiu que fos el perjudicat sempre serà el monitor encara que realment no sigui culpa seva. I afegeixo una cosa més un bon monitor o professor de qualsevol matèria ha de ser autodidacta i això es té d’arrel o no se’n té. Grans professors amb titulacions han fracassat per no saber transmetre els coneixements i altres amb menys han triomfat.

Posts relacionados

Dr. Drauzio Varella

Dr. Drauzio Varella

“En el mundo actual, se está invirtiendo cinco veces más en medicamentos para la virilidad masculina y silicona para mujeres, que en la cura del Alzheimer. De aquí a algunos años, tendremos viejas de tetas grandes y viejos con pene duro, pero ninguno de ellos se acordará
para que sirven”.

read more
Terry Venables

Terry Venables

El diumenge 26 de Novembre va morir l’extrenador del Barça Terry Venables.
Sempre serà recordat per guanyar la Lliga 1984-85 la de l’Urruti.

read more