Entrevista en un canal de televisió a l’Abel Segura sobre els 36 anys de president de l’Escola d’Escacs de Barcelona (12ªpregunta).

Abel Segura

octubre 26, 2023

I ara parlem de la FEDA (Federación Española de Ajedrez).

Crec que no s’ha fet gaire promoció dels escacs. Un president amb un mandat de quasi 25 anys havia d’haver fet molt més per tenir instaurat els escacs en horari lectiu a totes les escoles del país tant a Primària com a Secundària i si estem algo millor que fa 40 anys es per iniciatives privades com la de l’Escola d’Escacs de Barcelona i altres escoles i clubs dels país i de l’Estat. Pel que jo he vist durant els meus anys de presidència de l’Escola puc destacar varies coses: a) a nivell organitzatiu de campionats ¡Molt bé!, sempre ho he reconegut: campionats molt ben treballats i elaborats. b) el president que jo sàpiga no deia mai rés ni el veies mai enlloc, només en el lliurament de premis de segons quin lloc. Es feia la foto i poca cosa més. c) El “segundo de a bordo” es el que crec que pencava i si les coses tiraven endevant era gràcies a ell.

I si amb alguna cosa no es podía fer res de cap de les maneres després d’haver treballat, treballat i i treballat, surts a les xarxes, convoques una “roda de premsa” o qualsevol cosa i ho expliques. El que no pot ser es que ningú sàpiga que es fa, com es fa i com s’inverteix el temps d’una junta on tothom cobra president inclòs.

I un dia durant la pandèmia surt a escena el Sr. Lucas Hoyas de les Illes Canàries i es fa viral a les xarxes per les seves crítiques despiadades contra la Federación Española de Ajedrez i directament a la junta directiva. Jo no el coneixía de rés però seguía bastant tot el que deia. Per ell tot era un desastre tant económicament, socialment, de gestió, etc. i m’en adono que no anava mal encaminat segons el que jo intuía. Li dono veu al meu programa de ràdio i també al president de la FEDA, però resulta que el Sr.Hoyas acepta i el president no m’agafa les trucades ni em contesta els whattsaps. I penso ¡miau!. El Sr. Hoyas té més raó del que em pensava amb les seves denúncies

a resultes d’aquest tema la Feda s’emprenya amb mi, quan només el que vaig fer era donar veu a un senyor que altres ràdios dedicades als escacs el tenien vetat i a sobre l’insultaven a diestro i siniestro. I em va semblar molt injust.

Per altre cantó les assemblees anuals de la FEDA deu n’hi do. Tot s’aprovaba per unanimitat i ningú gosava dir rés. Això no em va agradar gens. En definitiva eren unes assemblees molt, molt rares.

I a hores d’ara retirat ja dels escacs tot el meu recolzament al Sr.Hoyas

Només una pregunta: per què no li han deixat fer mai un cara a cara amb el president?i si es mentida el que diu doncs ja es veurà. Doncs no.

El que per altre banda no entenc es que després de tropecientas querelles posades per el Sr. Hoyas a la FEDA jo diria que no n’ha prosperat cap. Es com si no interesés de cap de les maneres per tots els estaments que el Sr. Hoyas alces la veu no sigui que alboroti massa el galliner. O senzillament que les querelles no tenen cap fonament.

I a tot això el món dels escacs espanyoles callats. Ni mu. Només algú que de tant en tant diu alguna cosa en un sentit o un altre.

Decepcionant tot plegat.

Posts relacionados

Dr. Drauzio Varella

Dr. Drauzio Varella

“En el mundo actual, se está invirtiendo cinco veces más en medicamentos para la virilidad masculina y silicona para mujeres, que en la cura del Alzheimer. De aquí a algunos años, tendremos viejas de tetas grandes y viejos con pene duro, pero ninguno de ellos se acordará
para que sirven”.

read more
Terry Venables

Terry Venables

El diumenge 26 de Novembre va morir l’extrenador del Barça Terry Venables.
Sempre serà recordat per guanyar la Lliga 1984-85 la de l’Urruti.

read more