Entrevista en un canal de televisió a l’Abel Segura sobre els 36 anys de president de l’Escola d’Escacs de Barcelona (15ª i última pregunta).

Abel Segura

novembre 23, 2023

15ª i última pregunta:

Ja estem acabant Abel i m’agradaría si ho veus oportú sense fer-te cap pregunta, que exposis tot el que creguis convenient, de tot tipus, ja siguin reflexions, apunts, afirmacions, etc. etc. per posar punt i final a tota l’entrevista. No sé si hauràn més trobades com aquesta, jo crec que no. Fora de plató ja m’has dit que aquesta serà la darrera vegada que et dirigeixes en públic i que vols donar “carpetazo final” a la teva vinculació amb l’Escola d’Escacs de Barcelona. Doncs tú mateix.

Moltes gràcies (nom del periodista). Doncs sí com molt bé dius es la darrera vegada i moltes gràcies per donar-me l’oportunitat de poguer explaiar-me amb comentaris finals:

1) Si hi ha alguna persona que vol dirigir-se a mí particularment per parlar de coses sobre l’Escola no hi haurà cap problema. Sobretot dubtes que hagin surgit després de tota l’entrevista. Si algú mal parla a les meves esquenes no us quedeu només amb aquesta versió, escolteu també la meva. No acostumo a dir mentides tant si em beneficien com si em perjudiquen. Dic aixó, perque hi ha molt mala llet extesa per tot arreu i com tal de fer-te quedar malament son capaços de tot. Com diu aquella dita: “Un error cap una persona aixó es justificable però una mentida NO, perque la mentida es voluntària”.

2) Un cop acabada la meva relació amb l’Escola vaig pensar que: Es millor un somriure perque va passar que no està trist perque es va acabar. Tot i que hi han hagut moments bons i dolents, sóc dels que no oblido ni uns ni altres. Aixó de quedar-se amb els bons i oblidar els dolents no va en mí.

3) En quan al joc en sí, no entenc ni he entés mai, que després de tants anys donant-li voltes i més voltes, xerrades, conferències, campionats, debats, i un llarg etcetera els escacs no estan millor del que estan. S’ha millorat amb molt poques coses i els que han tingut el poder de fer o camviar coses no han fet absolutamente rés perque entre d’altres ni s’han preocupat. Podría donar molts exemples però sería molt llarg i no hi ha temps.

4) També et dic que al llarg dels anys he conegut a un personatge cínic, mentider, pilota, i fals. Només un. Però existeix. Son les atribucions que més m’agraden d’una persona (somriures) i que les tingui totes vaya tela.

5) Vaig fundar l’Escola no per fer-me ric sino per iniciar un projecte per vocació molt engrescador que fins aquell moment no existía enlloc i puc afirmar que moltes de les coses que es fan ara son copiades tal cual de com les feiem a l’Escola.

6) Benvingudes totes les persones amb qui he tingut una bona relació durant aquests 36 anys i poc, moltes de les cuals ja les he nombrat en preguntes anteriors i la meva indiferència més absoluta a tots els qui per “h” o per “b” em van volguer perjudicar en el seu moment, però m’han vaig surtir i no era fácil, i d’aixó n’estic molt orgullós.

Res més, gràcies i fins a sempre.

Posts relacionados

Roberto de Zerbi

Roberto de Zerbi

Roberto De Zerbi (Brescia, Itàlia, 6 de juny de 1979) és un exfutbolista i entrenador italià. S’exercia com a migcampista. Actualment és l’entrenador del Brighton & Hove Albion de la Premier League d’Anglaterra.

read more