Entrevista en un canal de televisió a l’Abel Segura sobre els 36 anys de president de l’Escola d’Escacs de Barcelona (6ªpregunta).

Abel Segura

setembre 14, 2023

Canviant de registre i tornan enrera estaría bé saber com vas començar amb el projecte de l’Escola d’Escacs de Barcelona?

D’entrada es van juntar varies coses: 1) la docència de sempre m’havía agradat. De fet una de les meves professions frustrades va ser la de mestre. 2) La meva afició als escacs per suposat. 3) A l’any 86 a cap lloc professional podríes anar aprendre a jugar escacs a no ser que et fessis soci d’un club i allà en alguns, no tots, donàven classe pels seus associats. Però una escola a disposició de qualsevol no existía.

A principis dels 80 era soci del Club d’Escacs Vulcà (ja desaparescut) i vaig contactar amb l’Institut d’Escacs de Catalunya (ICE) situat al carrer Ronda de Sant Pere i allà en vaig treure el carnet de monitor català d’escacs i de pàs vaig millorar moltissim el meu nivell de joc. Es pot dir que aquí vaig disfrutar com mai escoltant i seguint les classes d’un repertori de mestres espectaculars que mai oblidaré: Jaume Palau, Màxim Borrell, Àngel Martin, Robert Ferran i sobretot l’Enric Oliver que és qui impartía la didàctica dels escacs i el que més: Josep Garcia Riera (director tècnic de l’Institut d’Escacs de Catalunya) qui portava el tema del curs d’àrbitres. I moltes xerrades amb en Josep abans i després del curs. Quan va acabar que va durar 3 ó 4 mesos en vaig dir a mi mateix que aixó es a lo que em volía dedicar. Sempre agrairé en Josep sense ell saber-ho el fet de poder tirar endevant l’Escola d’Escacs de Barcelona. Ell no se’n va enterar però per mi va ser una persona fonamental. La meva primera feina a banda de la Banca, va ser treballar a l’ICE on vaig agafar molta experiència per després engegar el projecte de l’Escola.

 

Posts relacionados

Dr. Drauzio Varella

Dr. Drauzio Varella

“En el mundo actual, se está invirtiendo cinco veces más en medicamentos para la virilidad masculina y silicona para mujeres, que en la cura del Alzheimer. De aquí a algunos años, tendremos viejas de tetas grandes y viejos con pene duro, pero ninguno de ellos se acordará
para que sirven”.

read more
Terry Venables

Terry Venables

El diumenge 26 de Novembre va morir l’extrenador del Barça Terry Venables.
Sempre serà recordat per guanyar la Lliga 1984-85 la de l’Urruti.

read more