Entrevista en un canal de televisió a l’Abel Segura sobre els 36 anys de president de l’Escola d’Escacs de Barcelona (7ªpregunta).

Abel Segura

setembre 21, 2023

Anem a parlar de l’Escola com a club, o sigui, federats, jugadors, socis, campionats, relacions amb les Institucions, amb la Federació, estaments públics, etc. Quin creus que ha estat el millor president de la Federació Catalana en els teus 36 anys de president de l’Escola d’Escacs de Barcelona?

Per començar dir que es impossible fer una gestió impoluta sense errors, qui més qui menys els ha comés i qui més qui menys han fet coses bones. Dit aixó el que considero que ha estat millor president de la Federació Catalana ha estat el Sr. Josep Flores Vallcorba entre els anys 1991 al 2000 i president també del Club d’Escacs Terrassa de molts anys. Desde el principi del seu mandat hi va haver molt feeling, ja sigui per la seva manera de ser, per la seva manera d’enfocar i portar els temes i potser qui sap, perque vam nèixer quasi a la mateixa data del mes de Juliol, ell al 4 i jo al 3. Bé, anècdotes a banda considero que va fer molt pels escacs catalans i amb un gran mèrit enorme perque va arrivar un moment que es va quedar sol i va tenir que lluitar interna i externament amb les seves decissions. Es podría dir que va ser una persona feta a sí mateix, i a mí aquests tipus de persones em mereixen un respecte especial. També potser perque jo vaig estar en la mateixa situación que ell a l’Escola.
D’en Josep destacaría varies coses: 1) Educat i elegant 2) Forta personalitat 3) Anava sempre de cara i no deia mentides.
I fixa’t si estava sol que cap allà el 2015/16 va morir el seu germà Xavier també president del Club d’Escacs La Sedeta, i per part de la Federació no va anar ningú al seu enterrament, lo cual em va semblar vergonyós.
El vaig convidar al sopar del 30 aniversari de l’Escola el 26.05.16 i de tant en tant parlàvem per telefon i el 20 de Setembre del 2020 va morir a la seva ciutat natal Terrassa. En definitiva, bona persona i un bon president.

 

Posts relacionados

Dr. Drauzio Varella

Dr. Drauzio Varella

“En el mundo actual, se está invirtiendo cinco veces más en medicamentos para la virilidad masculina y silicona para mujeres, que en la cura del Alzheimer. De aquí a algunos años, tendremos viejas de tetas grandes y viejos con pene duro, pero ninguno de ellos se acordará
para que sirven”.

read more
Terry Venables

Terry Venables

El diumenge 26 de Novembre va morir l’extrenador del Barça Terry Venables.
Sempre serà recordat per guanyar la Lliga 1984-85 la de l’Urruti.

read more